Een fijne nachtrust is heel belangrijk. Met een goede nachtrust kan je de dag goed beginnen. Om een goede nachtrust te hebben, spelen er veel factoren een rol. Hoe goed je in slaap valt heeft ook te maken met hoe moe je bent en of je ook echt ontspannen ligt. Ook is het belangrijk dat je op een comfortabel matras ligt. Bij Una Matras heb jij altijd een matras dat comfortabel ligt. Ook andere factoren hebben te maken met hoe jij slaapt. Wij geven jou de tips om een heerlijke nachtrust te hebben. 

Lig comfortabel

Het is van belang dat je jezelf helemaal kan ontspannen. Zo val je sneller en beter in slaap. Het is ook beter om stress te vermijden. Stress heeft een negatieve invloed op je slaap. Het kan dan zelfs zijn dat je dan onrustig slaapt. Het lichaam blijft dan alert en je hartslag zal dan wat hoger zijn dan wanneer je jezelf helemaal ontspant. Vind je het lastig om helemaal te ontspannen, dan is het een goede tip om je rug te gaan liggen. Ontspan je mond en ogen. Zorg er voor dat alles ontspannen is en ook je schouders moeten ontspannen zijn. Probeer niet te veel na te denken. Blijf rustig ademhalen en je zal sneller in slaap vallen. Het kan ook zijn dat jij jouw matras of kussen niet comfortabel vindt liggen. Dit kan ook invloed hebben dat jij jezelf niet helemaal kan ontspannen. Koop een matras en kussen dat bij jou past. 

Geen nicotine, cafeïne en suikers meer nemen 

Geen nicotine meer innemen helpt enorm. Nicotine heeft invloed op de nachtrust en het slaappatroon. Je slaapt minder lekker, omdat het onder andere kan zijn dat jij de behoefte krijgt aan nicotine in je slaap en dan wakker wordt. Het ontwennen van de nicotine kan voor onrust zorgen. Bij onrust slaap je moeilijker en minder goed. Vermijd daarom sigaretten. Ook is cafeïne niet goed voor je nachtrust. Net als alcohol kan cafeïne je moeilijker in slaap komen. Cafeïne zorgt ervoor dat je lichaam het hormoon adrenaline aanmaakt. Hierdoor blijf je wakker en wordt je niet moe. Alcohol en koffie zijn daarom ook niet handig voor het slapen gaan. Doe jij dit meestal voor het slapen gaan, dan is het belangrijk om dit te vermijden als jij een goede nachtrust wilt hebben. Het is ook niet handig om van te voren een hoop suikers te nemen. Suikers geven je energie. Neem daarom nooit voor het slapen gaan energy of andere dingen waar veel suikers in zitten. 

De gewenste temperatuur is belangrijk

Om prettig te kunnen slapen is het belangrijk dat het niet te koud maar ook niet te warm is. Het doorslapen is dan een stuk lastiger. De beste slaapkamertemperatuur is tussen de zeventien en negentien graden. De temperatuur is dus wel echt belangrijk.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *