chatten met psycholoog

De wereld wordt steeds internationaler. Er zijn daarom steeds ook meer mensen die internationaal werken of zich zelfs permanent in het buitenland vestigen om daar werk te vinden. In een nieuw land werken en wonen kan echter de nodige stress opleveren, zo wijzen onderzoeken dikwijls uit. In het buitenland heeft men namelijk niet een vaste kring van familieleden en vrienden. Soms raken mensen zelfs in een sociaal isolement. Om dit te voorkomen is het aanbevolen om te praten over je problemen. Over de stress die je op je werk ervaart, over de problemen binnen de relationele sfeer of sociale druk die je voelt. In dit artikel vind je de oplossing.

Expats krijgen te maken met zeer hoge druk

Expats zijn mensen die voor een langere periode werken en wonen in het buitenland. Meestal uit vrije wil maar soms omdat het bedrijf waar ze werken hen daartoe verplicht. Als je alleen in het buitenland zit zonder iemand om mee te kunnen praten in je eigen taal kan het echter behoorlijk alleen voelen. Als je dan ook nog zeer hoge druk van je werkomgeving ervaart helpt dat niet. We zien daarom steeds meer expats die psychologische hulp zoeken. Soms bij lichte problemen, soms bij hele zware problemen zoals paniekaanvallen.

Ben je verzekerd tegen psychologische hulp als je in het buitenland woont?

In de meeste gevallen ben je niet verzekerd als je in het buitenland woont. In ieder geval niet via je Nederlandse verzekering. Als je in Nederland woont kan je naar een psycholoog om de hoek gaan. Maar als je in het buitenland zit is het niet zo eenvoudig. De meeste mensen volgen bij voorkeur therapie in hun eigen taal. In je moedertaal kan je je namelijk het beste uitdrukken.

Online hulp op afstand

Wanneer je iemand zoekt om gewoon tegen te kunnen praten kan je chatten met een psycholoog. Over je problemen, de dingen die voor stress zorgen en alle andere problemen in je leven dan is het vaak een stuk moeilijker als je in het buitenland wordt. Werken en wonen in het buitenland kan zorgen voor extra stress. Je bent ver van je familie en vrienden verwijderd en je hebt misschien weinig mensen om tegen te praten in je eigen taal. Je kan dan online hulp op afstand inschakelen. Neem eens een kijkje op de website van psycholoog op afstand.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *