Wanneer je voor de zoveelste keer ‘wat zeg je?’ zegt, dan is het begrijpelijk dat je twijfelt of je nog wel goed hoort. Misschien maak je gelijk een afspraak bij de dichtstbijzijnde audicien. Maar of dat nou zo goed is? Zoals je weet is elk mens uniek en hetzelfde geldt voor hoorwinkels. Zo is de Hoorwinkel Den Bosch lang niet hetzelfde als één van de Van Boxtel Hoorwinkels – Specialist in hoortoestellen in de provincie Overijssel. Je zou misschien denken dat een hoorwinkel slechts een hoorwinkel is, maar wist je dat er een groot verschil in kwaliteit is gemeten als het om hoorwinkels gaat? Meer hierover lees je in dit artikel.

Er zijn verschillen als het gaat om kwaliteit in hoorwinkels

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat niet alle slechthorenden zo’n goed advies krijgen bij hoorwinkels. Ook kwamen ze erachter dat de hoorwinkels verschillende adviezen geven. Zo is het advies dat de Hoorwinkel Den Bosch verschilt van het advies dat een van de Van Boxtel Hoorwinkels – Specialist in hoortoestellen geeft die elders is gevestigd.

Waar de resultaten op gebaseerd zijn? Nou, de consumentenbond is op zoek gegaan naar slechthorende proefpersonen. Zij zijn bij maar liefst 100 hoorwinkels langsgegaan voor een intakegesprek. Zij lieten zich adviseren over een nieuw of een vervangend hoorapparaat.

Bekende audiciens

Elk proefpersoon ging naar minimaal één van de bekende audiciens: Hans Anders, Specsavers, Hoorprofs, Beter Horen en Schoonenberg Hoorcomfort. Helaas zijn de Van Boxtel Hoorwinkels – Specialist in hoortoestellen niet meegenomen in dit onderzoek. Maar, wat blijkt? Alleen maar bij Specsavers werd er altijd door een star geregistreerd audicien geholpen. Bij de overige audiciens werd de slechthorende geholpen door een hoorspecialist, audicien-in-opleiding of door een assistent. Ook was er een groot verschil wat betreft offertes per persoon. Misschien kun je dan toch maar het beste terecht bij de Hoorwinkel Den Bosch. Grapje, hoor. Dit onderzoek is niet bedoeld om andere audiciens in een slecht daglicht te zetten, maar het is wel verstandig om je ervan bewust te zijn dat er wel degelijk verschillen zitten in de kwaliteit van hoorwinkels.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *