bedrijfsarts

Wanneer er iets met je aan de hand is en dit betreft ook het werk, dan is de kans vrij groot dat je gevraagd wordt je te melden bij de bedrijfsarts. Dit zal niet het geval zijn wanneer je een aantal dagen in bed moet blijven omdat je de griep hebt, maar wel wanneer je flinke fysieke of mentale problemen hebt. Een bedrijfsarts is er namelijk voor om dit te kunnen beoordelen en waar mogelijk in samenspraak vervangende werkzaamheden te kunnen onderzoeken. Maar hoe word je nu eigenlijk bedrijfsarts? Goed om te weten, is dat de specialisatie 4 jaar duurt. Deze opleiding is een combinatie van zowel theorie als praktijk. Om je een idee te geven wat een bedrijfsarts allemaal doet, hebben we naar de weg er naartoe, ook een aantal werkzaamheden voor je op een rijtje gezet.

Wat houdt het in?

Bedrijfsarts word je niet zomaar. Het is daarom dus ook niet zo heel vreemd dat lang niet iedere Bedrijfsarts vacature ook daadwerkelijk wordt vervuld. Arbeids- en bedrijfsgeneeskunde is het geneeskundige specialisme dat zich richt op de relatie tussen arbeid en gezondheid. Wat je vooral ziet, is dat het gezien de toenemende vergrijzing, steeds belangrijker is om te kijken naar een oplossing voor bepaalde fysieke problemen. Iemand van 60 heeft het lichamelijk gezien vaak een stuk zwaarder, dan wanneer iemand 25 is. Het leuke aan bedrijfsarts zijn, is dat het een veelzijdige job is, maar je ook advies geeft waar iemand daadwerkelijk iets mee doet. Je bent immers toch medische specialist.

bedrijfsarts opleiding

Welke opleiding moet je volgen?

De opleiding zelf duurt 4 jaar. Gedurende deze 4 jaar worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld, zodat je hetgeen wat je in de welbekende schoolbanken hebt geleerd, ook daadwerkelijk kunt gaan toepassen in de praktijk. Fijn om te weten is wel, dat er voor deze opleiding geen lotingen zijn en er dus altijd voldoende plek is om de opleiding te kunnen volgen.

Daadwerkelijk aan de slag

Nadat je studie is afgerond, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het kan zijn dat het bedrijf waar je ook je praktijkervaring hebt opgedaan, je in dienst wil nemen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn er online via co2work.nl voldoende vacatures te vinden, waarmee jij binnen afzienbare tijd aan de slag kunt als bedrijfsarts. Je kunt er zelfs voor kiezen om aan het einde van je opleiding alvast te beginnen met solliciteren. Op deze manier vergroot je de kans op een baan direct na je studie.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *