Draag jij al jaren een bril of ben je het zat om iedere dag je lenzen in te moeten doen? Dan kan het laten laseren van je ogen uitkomst bieden. Bij het laseren van je ogen wordt er namelijk voor gezorgd dat het licht weer op de juiste manier het oog binnenvalt, waardoor een bril en ook lenzen tot het verleden behoren. Wel is het goed te weten dat de kosten voor het laten laten laseren van je ogen flink in de papieren kunnen lopen. De kosten kunnen per oog oplopen tot zelfs wel 2.000 euro. Wanneer je dan beide ogen laat laseren, is dit een kostbare aangelegenheid. Toch zijn er mogelijkheden om een deel van deze kosten vergoed te krijgen door je verzekeraar.

Ik heb een basisverzekering

Wanneer je een basisverzekering hebt, dan is de kans vrij klein dat deze kosten worden vergoed. Dit geldt namelijk alleen in uiterst uitzonderlijke gevallen en bij een extreme afwijken. De kans dat jij dit hebt, is gelukkig te noemen vrij klein. Je bent daarom dus toch echt veroordeelt tot het volledig zelf betalen van de ingreep of om jezelf aanvullend te verzekeren. Afhankelijk van welke aanvullende verzekering je kiest, wordt een deel van de kosten vergoed. Wel dien je een deel ook zelf te betalen. Hoeveel dit uiteindelijk is, hangt af van het type behandeling en de aanvullende verzekering waarvoor je gekozen hebt.

Aanvullende verzekering

Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt een deel van de ooglaseren kosten vergoed. Hierbij kun je denken aan een maximum van vaak 750 euro. Het is daarom ook een afweging of het verstandig is je te verzekeren of om de kosten volledig zelf voor eigen rekening te nemen. Om jezelf aanvullend te verzekeren, betaal je natuurlijk maandelijks enkele euro’s extra aan premie. Aan te raden is dus om voor jezelf een rekensommetje te maken, zodat je kunt inschatten wat in jouw situatie de beste keuze is. Wel kunnen we stellen dat je ondanks welke aanvullende verzekering je ook kiest, je altijd zelf het grootste deel van de ingreep uit eigen zak moet bekostigen.

Bekijk de tarieven zonder verzekering hier: https://www.laatjeogenlaseren.nl/prijs-en-kosten-ooglaseren/

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *