tandvlees

Om een tandvleesontsteking aan te pakken zijn er tal van producten te koop. Kijk altijd goed welk middel je het meeste aanstaat om te gebruiken. Zo vindt de een het bijvoorbeeld prettig te spoelen met mondwater terwijl de ander liever een speciale gel gebruikt en zo is er natuurlijk nog wel meer te noemen. Pak een tandvleesontsteking altijd zo snel mogelijk aan en wacht zeker niet te lang om er iets tegen te doen. Als je het probleem negeert kan het namelijk heel vervelende gevolgen hebben zoals het uitvallen van tanden en kiezen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Kies een product waar jij echt wat aan hebt

Weet je niet zo goed wat voor middel je zult kiezen? Vraag dan altijd de nodige informatie bij de drogist of lees de omschrijvingen die je online bij een bepaald product vindt. Er zijn veel verschillende producten te koop en je kunt ze, eenmaal besteld, snel in huis hebben. Zo hoef je nooit lang te wachten om de ontsteking tegen te gaan en kun je extra problemen makkelijk voorkomen. Als je een speciaal product dat werkt tegen tandvleesontsteking kiest, let er dan goed op dat dit zo natuurlijk mogelijk is. In dat geval is het altijd veilig te gebruiken en loop je geen kans op nare bijwerkingen.

Vier middelen om tandvleesproblemen de wereld uit te helpen

Een product waaraan geen mogelijk schadelijke of onnatuurlijke stoffen zijn toegevoegd vind je in de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Er zitten zelfs twee producten in dit pakket waar dit voor geldt, zowel tandgel als mondwater. De producten kunnen dan ook altijd veilig gebruikt worden. Ze zijn speciaal geschikt om tandvleesontsteking te bestrijden maar je kunt ze ook gebruiken tegen andere mondklachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klachten zoals een droge mond, een slechte adem, tandplak en tandsteen.

CPC en actieve zuurstof pakken de problemen snel en goed aan

Aan het mondwater zijn twee belangrijke bestanddelen toegevoegd die zeer effectief klachten bestrijden. Dit zijn PeriO2 (de naam voor de actieve zuurstof in dit product) en CPC. De actieve zuurstof pakt direct de schadelijke bacteriën en hun gassen aan die voor ontstekingen zorgen. Door de mond van meer zuurstof te voorzien en beter te bevochtigen krijgen de bacteriën geen kans en vinden ze het niet meer prettig wonen in je mond en in het tandvlees.

CPC heeft een langdurige werking

De CPC (die overigens niet in de tandgel zit) zorgt ervoor dat je de bacteriën doodt en neutraliseert. Dit middel is veilig, ook bij langdurig gebruik. Het kan wel drie tot vijf uur werken zodat je het niet steeds opnieuw hoeft te gebruiken. Naast het feit dat het werkt tegen de ontsteking, zorgt CPC voor een frisse adem en voorkomt het gaatjes en tandplak dus spoelen met dit mondwater is zeker aan te bevelen.

Kies voor enkel gel en mondwater in één pakket

Een tandgel kun je aanbrengen met diverse hulpmiddelen zoals een mouthtray of spuitje zoals in het pakket van PerioTherapy zitten. Denk je deze niet nodig te hebben en breng je het middel wel met behulp van een schone tandenborstel aan? Dan heb je ook voldoende aan een pakket waar alleen maar de gel en goed mondwater in zitten. Een voorbeeld van een dergelijk pakket vind je bij OxyFresh. In de OxyFresh Gezond Tandvlees kit zit namelijk het bekende mondwater dat al door veel mensen gebruikt wordt maar ook de Super Relief Gel. De naam zegt het eigenlijk al: vanaf het eerste gebruik worden je klachten meteen verlicht.

Wat zijn de werkzame ingrediënten in deze producten?

De gel en het mondwater zijn beide gemaakt met een mix aan ingrediënten. Deze combinatie zorgt ervoor dat het product goed zijn werk kan doen. Ieder afzonderlijk ingrediënt zorgt ervoor dat een bepaald doel bereikt wordt als je last hebt van mondklachten. In het mondwater en de gel zitten werkzame bestanddelen zoals actieve zuurstof, zink, foliumzuur en Aloë Vera. Met name de actieve zuurstof is uitermate belangrijk omdat deze ervoor zorgt dat de schadelijke bacteriën die mondproblemen veroorzaken goed worden aangepakt en geen kans meer krijgen.

Ook foliumzuur en Aloë Vera werken goed

Zitten er dan enkel schadelijke bacteriën in je mond, denk je nu wellicht? Nee, dit is zeer zeker niet het geval want bij iedereen zijn ook goede bacteriën aanwezig. Om deze gewoon hun werk te kunnen laten doen is zink aan de producten toegevoegd. Zo worden de goede bacteriën met rust gelaten en kunnen zij overleven. Foliumzuur zorgt voor herstel van aangetast tandvlees terwijl Aloë Vera een verzachtende werking heeft zodat de ontsteking snel minder pijn zal doen.

Zelf handelingen doen waar je anders voor naar de tandarts gaat

Veel middelen om de mond goed te verzorgen en schoon te houden gebruik je al spoelend of om op de tanden of het tandvlees aan te brengen. Er is echter nog meer te koop waarmee je alles goed kunt onderhouden. Zo vind je in de Profi Dentek Oral Care Kit diverse instrumenten waarmee je zelf tandsteen, plak en aanslag kunt weghalen. Dit is een compleet pakket waarmee je zelf bepaalde handelingen kunt doen waarvoor je doorgaans bij de tandarts terecht kunt.

Veilig en snel tandsteen verwijderen mogelijk

Nu komt bijna niemand echt graag bij de tandarts en een extra bezoekje om enkel tandsteen weg te laten halen zullen de meeste mensen waarschijnlijk ook niet zo zien zitten. Om dan toch van tandsteen af te raken kun je met dit pakket al aardig wat doen. Er zit een speciaal tandsteenhaakje in dat gemaakt is van roestvrijstaal zodat het lang meegaat en bijzonder effectief is. Tijdens het tandsteen verwijderen hoef je niet bang te zijn dat het haakje uit je handen schiet want je hebt er een goede handgreep op zitten. Je kunt het haakje goed gebruiken samen met andere verzorgingsproducten zodat je mond, tong, gebit en tandvlees gezond en sterk blijven en je weinig mondproblemen ondervindt.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *