Zie jij er ook zo tegenop om naar de apotheek te gaan? Aanschuiven tussen de zieke mensen, aanschuiven wanneer je je zelf niet opperbest voelt, nieuwsgierige blikken wanneer je de apotheker vertelt wat je nodig hebt, … Voor veel mensen is naar de apothekerswinkel gaan een stresserende uitstap. Gelukkig bestaat er een online apotheek in België waardoor je je huis niet meer uit moet om je medicatie te bestellen!

Hoe werkt het?

Een online apotheek in België is 24/24 en 7 dagen op 7 geopend. Je kunt er je medicijnen waar je geen voorschrift voor nodig hebt online bestellen. Bovendien kun je er ook advies vragen aan professionele apothekers wanneer je vragen of bezorgdheden hebt. Wanneer je je bestelling geplaatst hebt, wordt deze naar je thuis of naar een afhaalpunt in je buurt opgestuurd. Uiteraard wordt alles discreet verpakt en snel geleverd. Producten die je bij de online apotheek koopt zijn scherp geprijsd en de verzendkosten vallen weg wanneer je voor een bepaald bedrag medicatie hebt aangekocht. Hierdoor is de online apotheker voordeliger dan een fysieke apothekerswinkel.

Wat kan je kopen bij je online apotheker?

Je online apotheker verkoopt alle medicatie waar je geen voorschrift voor nodig hebt. Denk hierbij maar aan pijnstillers, medicatie om koorts en krampen te bestrijden, alles voor een perfecte mondhygiëne, bescherming tegen de zon, enzovoort. Ook voor geneesmiddelen uit de natuurgeneeskunde kun je bij je online apotheek terecht. Heb je liever niet dat het hele dorp weet dat je misschien zwanger bent of een schimmelinfectie hebt, kan je online een zwangerschapstest of doeltreffende zalf aankopen.

Wat stop je zeker in je reisapotheek?

Wanneer je op vakantie gaat, of het nu ver weg of dichtbij is, is het belangrijk om een aantal geneesmiddelen en producten zeker mee te nemen. Denk hierbij maar aan pleisters, ontsmettingsmiddel en je vaste medicatie als je die moet nemen. Ook een pijnstiller of koortswerend middel zoals Brufen mag zeker niet in je reiskoffer ontbreken. Brufen is erg doeltreffend wanneer je tandpijn hebt, koorts of een ontsteking. Ook bij pijnlijke maandstonden en gewrichtsaandoeningen kan Brufen je soelaas bieden.
Verder kan het zeker nuttig zijn om een verzachtende crème in te pakken die de jeuk of pijn verzacht wanneer je een insectenbeet hebt. Ook een middeltje tegen buikkrampen en diarree en tegen misselijkheid zijn onmisbaar wanneer je op vakantie vertrekt, zeker wanneer je naar het buitenland gaat. Vergeet tenslotte een gaasje of watjes niet voor wanneer je een wonde oploopt op het strand of tijdens het koken.

Is het veilig?

Je mag gerust zijn: een online apotheker moet aan dezelfde strenge voorwaarden voldoen als een apotheker die een apothekerswinkel uitbaat. Een online apotheek moet ook erkend worden door het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) voor ze producten mag verkopen. Alleen FAGG apothekers die ook een openbare apothekerswinkel uitbaten, mogen starten met een online apotheek.

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *