Wij Nederlanders zijn dol op huisdieren. Zo hebben we meer dan 1,5 miljoen honden als huisdier. Net als persoonlijke verzorging is goede verzorging van de hond erg belangrijk. Heb je weinig ervaring met de verzorging van een hond? Lees dna snel onze tips voor een gezond houden van je trouwe viervoeter. 

Voeding

Net als bij de mens is de juiste voeding voor een hond erg belangrijk. Zo kan je een hond wel blijven verwennen met hondenkoekjes en andere verwennerijen, maar hierdoor kan de hond wel zwaar en ziek door raken. Het is belangrijk om je hond dagelijks de juiste broodnodige voedingsstoffen te geven. Zorg daarom dat je het juiste hondenvoer in huis haalt. 

Beweging

Dagelijks voldoende beweging is belangrijk voor de fitheid en gezondheid van een hond. Het is daarom niet alleen belangrijk voor de behoeften van de hond om regelmatig een rondje te lopen, maar ook voor de fitheid van een hond. Hoeveel beweging een hond nodig heeft, verschilt per ras. Zoek daarom vooraf goed uit of het hondenras wel bij jou past. 

Verzorging van de vacht

Wanneer je regelmatig met je hond de natuur intrekt, neemt je hond onbedoeld van alles mee in zijn vacht. Van parasieten, vlooien en vuil, wanneer je de bossen intrekt, verzamelt de hond van alles in zijn vacht. Belangrijk is daarom de hondenvacht goed te verzorgen. Dit doe je door de vacht regelmatig te wassen met speciale hondenshampoo en de hond te behandelen tegen vlooien. Dit kan met een Seresto vlooienband of speciale hondendruppels van Advantix. Advantix hond beschermt tegen vlooien, teken en andere parasieten. 

Verzorging van de oren 

Voor honden zijn hun oren enorm belangrijk. Honden horen veel beter en meer dan een mens. Daarom dienen de oren van de hond regelmatig verzorgd te worden. Zonder de juiste behandeling kan er oorontsteking ontstaan. Wanneer er oorsmeer donkerbruin of zelfs zwart gekleurd is, is dit vaak het begin van oorproblemen bij de hond. Naast oorontsteking kan de hond ook last krijgen van oormijt. Oormijt zijn kleine parasieten in de oren van de hond die flinke irritaties kunnen veroorzaken. Voor het verzorgen van de oren van de hond heb je ook verschillende producten op de markt. 

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *