maine coon kitten kopen

Zou jij graag je gezin willen uitbreiden met een prachtige kitten? Dan is de kans vrij groot dat je oog is gevallen op één van de meest populaire rassen van Nederland. We hebben het dan natuurlijk over de halflangharige, stoere Main Coon kat. Deze prachtige kat kenmerkt zich door het feit ze vriendelijk, speels en ook ontzettend intelligent zijn. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden, wanneer jij een Maine Coon kitten kopen wilt. Welke punten dit zijn, bespreken we in dit artikel verder met je. Belangrijk dus om je van te voren goed in te lezen, zodat je weet wat je kunt verwachten en ook wat er van jou als toekomstig baasje wordt verwacht.

De kenmerken van een Maine Coon

Deze prachtige kat kenmerkt zich met name door het feit ze ontzettend aanhankelijk zijn. Waar de meeste katten eigenzinnig zijn, geldt dit voor de Maine Coon eigenlijk absoluut niet. Zo mogen ze graag onder de mensen zijn en vinden ze het ook heerlijk om buiten te zijn en er op uit te trekken in de natuur. Of je dit moet willen, is natuurlijk een ander verhaal. Ook gezien de prijs die je voor deze prachtige katten betaald, is het maar de vraag of je je kat niet liever veilig binnen houdt. Goed om te weten, is dat deze katten even de tijd nodig hebben voordat ze echt volwassen zijn. Wist je dat ze namelijk pas op hun 4e volwassen zijn? Dit geldt niet alleen voor het innerlijk van de Maine Coon, maar ook voor het uiterlijk, zoals de vacht, het formaat en ook de andere uiterlijke kenmerken.

Maine coon kitten

Verzorging van de Maine Coon

Kies je voor een Maine Coon kitten, dan hoef je je over de verzorging weinig tot geen zorgen te maken. Het voordeel aan de vacht, is dat deze waterafstotend is en ook weinig tot niet klit. De reden hiervoor is, is dat de vacht bijna geen ondervacht heeft. Ideaal dus voor wanneer je het niet leuk vindt om je kat meermaals te moeten kammen. Gelukkig is het bij de Maine Coon voldoende om deze één keer per week te kammen. Niet alleen is dit goed voor de conditie van de vacht, maar ook voor de band tussen kat en baasje.

Beweging

Waar je met een hond natuurlijk meerdere keren per dag naar buiten moet, is dit bij een kat een iets ander verhaal. Wel gaat de Maine Coon zelf graag naar buiten en vinden het overigens wel prima om gewoon in de tuin te blijven. Het fijne is wel dat de vacht zoals eerder genoemd, waterafstotend is. Zo kunnen ze dus prima in de regen lopen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze straks helemaal doorweekt weer op de bank springen thuis.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *